Onze specialist bij letselschade
Wil je liever direct een specialist spreken voor je vragen? Neem dan altijd contact met ons op voor een vrijblijvend advies.
Bent u een slachtoffer van een ongeval? Dat is een vervelende situatie. In veel gevallen heeft u recht op een vergoeding van de opgelopen schade. Dit kan zowel financiële als lichamelijke schade zijn, maar het kan ook immateriële schade zijn. We vertellen u alles over immateriële schade. We streven ernaar om u volledig bij te staan en u te helpen begrijpen welke stappen u kunt nemen.
Immateriële schade, ook wel bekend als emotionele of psychologische schade, verwijst naar de impact die een ongeval of gebeurtenis kan hebben op het welzijn en de mentale gezondheid van een individu. Deze schade is het tegenovergestelde van materiële schade, waar je eenvoudig een prijskaartje aan kan hangen. In tegenstelling tot materiële schade heeft immateriële schade betrekking op verdriet, psychische problemen, pijn en verminderde levensvreugde. Het is schade die niet makkelijk in geld uit te drukken is.
Immateriële schade kan u op verschillende manieren interpreteren en kan door verschillende gebeurtenissen worden veroorzaakt. Dit varieert van persoonlijke trauma’s en verlies van dierbaren tot het ervaren van discriminatie, pesten of andere vormen van psychologisch leed. Het is belangrijk om te erkennen dat deze vorm van schade diepgaande gevolgen kan hebben voor het dagelijks functioneren van een persoon en langdurige effecten kan hebben op zijn of haar levenskwaliteit.
Immateriële schade kan u op verschillende manieren interpreteren. Deze vorm van schade kan de kwaliteit van leven op verschillende manieren afnemen. Hieronder benoemen we een aantal voorbeelden van van immateriële schade:
Dit zijn slechts enkele van vele voorbeelden van immateriële schade. Afhankelijk van de schade krijgt u een passende schadevergoeding. Hoe dit wordt berekend, leest u hieronder.
Heeft u letselschade opgelopen, dan heeft u ook recht op een schadevergoeding. Meestal is dit in de vorm van materiële schade, maar u heeft ook recht op immateriële schadevergoeding, of te wel smartengeld.
Het vaststellen van de immateriële schadevergoeding is en blijft een uitdagende taak. In tegenstelling tot materiële schade is emotionele schade subjectief en varieert het per persoon. In het geval van immateriële schade moeten onze gespecialiseerde letselschade advocaten in samenwerking met rechters en deskundigen samenwerken om een eerlijke compensatie vast te stellen. Daarnaast wordt de smartengeldgids gebruikt bij het berekenen van de schade. In deze gids staan actuele rechterlijke uitspraken over smartengeld en letselschadezaken.
De hoogte van het smartengeld wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren:
Onze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschade berekenen. Wilt u meer weten over immateriële schade en smartengeld? Neem gerust contact op.
Wil je liever direct een specialist spreken voor je vragen? Neem dan altijd contact met ons op voor een vrijblijvend advies.
Bespreek je verhaal, geheel vrijblijvend, met een specialist bij De Haan Letselschade.
Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan heeft u vast veel vragen. Bijvoorbeeld wie er aansprakelijk is voor uw schade, op welke schadevergoeding u recht heeft en hoe u uw schade op de aansprakelijke partij kunt verhalen…
Als u op uw werk gewond raakt door een ongeval, is in veel gevallen uw werkgever aansprakelijk voor uw schade. Zelfs als u uw werkgever niets kwalijk neemt of wanneer u zelf onhandig bent geweest…
Als zzp’er of zelfstandig ondernemer ondervindt u bij letselschade vaak direct grote gevolgen, omdat u wanneer u niet kunt werken geen of minder inkomen heeft. Het is daarom belangrijk snel hulp te krijgen van een ervaren letselschadeadvocaat…
Het komt veel voor dat mensen letsel oplopen door gedragingen van dieren. Bijvoorbeeld als gevolg van een hondenbeet, een val of een trap van een paard of bij verkeersongevallen die zijn ontstaan door loslopende dieren…
Als uw kind is aangereden door een auto, een fiets of een ander voertuig heeft dat veel impact. Zowel op u als op uw kind. Als uw kind bij dit ongeval ook letsel op heeft opgelopen is het allereerst van belang dat uw kind zo goed…
Een whiplash. Het kan u zomaar overkomen na een aanrijding. Maar wat houdt het in? Wat zijn herkenbare symptomen? En heeft u recht op een letselschadevergoeding bij een whiplash? Dit zijn veel vragen die u kan hebben bij het hebben van een whiplash na een ongeval…
Als een zorgverlener niet in lijn met de geldende zorgvuldigheidsnormen handelt, dan begaat de zorgverlener een medische fout. Er wordt dan ook wel gesproken van medische aansprakelijkheid: de aansprakelijkheid van een zorgverlener, zorginstelling of ziekenhuis.
Een letselschade advocaat van De Haan Letselschade stelt de juiste partij voor u aansprakelijk en verhaalt de schade die u lijdt, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel. Onze jarenlange ervaring maakt dat wij snel en goed kunnen inschatten waar u recht op heeft…
Het kan u zomaar overkomen: u raakt betrokken bij een aanrijding. Als u een auto ongeluk is overkomen, komt er veel op u af. Uw auto is bijvoorbeeld beschadigd en u bent gewond geraakt waardoor u letsel- en financiële schade lijdt…
Advocatenkantoor De Haan is in 2008 opgericht door Thomas de Haan. Inmiddels bestaat het kantoor uit zes medewerkers, waaronder twee advocaten, een juridisch medewerker, een junior juridisch medewerker en twee secretaresses.
Website ontwikkeld door Purple Media