Motor ongeluk

Motor ongeluk

Het kan zomaar gebeuren: u raakt betrokken bij een motor ongeluk. De gevolgen van een motor ongeluk kunnen overweldigend zijn. Uw voertuig kan beschadigd raken en u kunt gewond raken. Mogelijk zijn er meerdere betrokken partijen, en zijn er hulpdiensten zoals de politie of ambulance ter plaatse gekomen. Na de schok van het verkeersongeval kunt u ook geconfronteerd worden met aanzienlijke financiële schade of zelfs letselschade.

Motor ongelukken gebeuren regelmatig, maar wij staan klaar om de belangen van slachtoffers te behartigen. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het verhalen van uw schade op de partij die aansprakelijk is. Bijna alle voertuigen in Nederland zijn verplicht om verzekerd te zijn voor aansprakelijkheid volgens de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Meestal zal de schade vergoed worden door de WAM-verzekeraar van de tegenpartij.

Wie is schuldig bij een motor ongeluk?

Iedereen die zich in het verkeer begeeft, moet zich houden aan de geldende verkeersregels. Maar verkeersdeelnemers moeten ook oplettend en zorgvuldig zijn. Wanneer u als motorrijder betrokken bent geraakt bij een aanrijding met een ander voertuig en de bestuurder van het andere voertuig is volgens u verantwoordelijk voor de aanrijding, dan is het mogelijk dat die partij ook aansprakelijk is voor uw schade. Onze advocaten zijn deskundig in het vaststellen van aansprakelijkheid bij schadegevallen. Door met hen te praten en uw verhaal te delen, kunt u een goed beeld krijgen van de situatie. Neem gerust telefonisch contact met hen op of stuur een bericht via onze website.

Aansprakelijkhied bij een motor ongeluk in de file

Aansprakelijkheid bij een motorongeluk in de file
In files is de motor een handig vervoermiddel. Motorrijders hebben namelijk toestemming om langzaam tussen twee rijstroken door te rijden. Maar dit is niet zonder risico, want bij het veranderen van rijstrook kan het fout gaan en kunnen automobilisten en motorrijders met elkaar in aanrijding komen.

Als u betrokken was bij een motor ongeluk in de file, wilt u waarschijnlijk weten wie er aansprakelijk is. Was het snelheidsverschil tussen u en de auto niet meer dan 10 kilometer per uur? Bleef u niet tussen de rijstroken rijden terwijl de file oploste? Dan is de automobilist meestal aansprakelijk. Het wisselen van rijstrook is namelijk een bijzondere manoeuvre waarbij de automobilist altijd voorrang moet geven aan andere weggebruikers. De automobilist had dus beter moeten kijken in zijn spiegel. De kans op een schadevergoeding na een ongeval met uw motor in de file is dan ook groot.

Letselschadevergoeding na een eenzijdig motorongeluk

Eenzijdige motor ongelukken komen vaak voor. Het kan gebeuren dat u net een nieuwe achterband heeft en toch uitglijdt in een bocht. Hierdoor verliest u de controle over het stuur en botst u tegen de vangrail, of belandt u in een greppel of sloot. Dit zijn allemaal mogelijke scenario’s bij een eenzijdig motorongeluk.

Gelukkig kunt u de letselschade van een eenzijdig motorongeluk meestal claimen bij uw verzekeraar, op voorwaarde dat u een aanvullende verzekering op uw motor heeft afgesloten. Het is belangrijk om een degelijke ongevallenverzekering en een schadeverzekering voor opzittenden (SVO) te hebben om financiële problemen te voorkomen in zo’n situatie. De opzittendenverzekering is met name van belang als uw passagier letsel oploopt bij het ongeval.

Indien u denkt dat een slecht wegdek heeft bijgedragen aan het ongeval, en dit naar uw mening de oorzaak was, kunt u in bepaalde gevallen de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor het eenzijdige motorongeval.

Heeft u hulp nodig bij het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag verder bij het verkrijgen van een maximale schadevergoeding na een eenzijdig motorongeval.

Bespreek je verhaal, geheel vrijblijvend, met een specialist bij De Haan Letselschade.

    Onze specialist bij letselschade

    Wil je liever direct een specialist spreken voor je vragen? Neem dan altijd contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

    Thomas de Haan

    juridisch medewerker

    het team - Thomas de haan